Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla i 10 minuter.
Hacka oregano smått och pressa vitlöksklyftorna. Dela limefrukten på mitten och kläm ur saften.
Blanda nötfärsen, saltet och vitpepparn i en skål och blanda ordentligt. Rör ner ägg och den rårivna löken. Blanda till sist ner limesaften, vitlöken och oreganon.
Ta lika mycket färs till varje köttbulle och rulla mellan handflatorna tills bollen är helt rund i formen.
Värm upp stekpannan och klicka i lite matfett. Matfettet ska ha fått en lätt ljusbrun färg innan du lägger i köttbullarna. Skaka stekpannan så att köttbullarna blir stekta runt om. När köttbullarna fått en fin stekyta, minska värmen och efterstek i några minuter.
Lägg upp på ett fat och låt svalna något innan servering. Garnera gärna med färska basilikablad. Gott att äta till köttbullarna är kokt potatis, potatismos eller pasta med brunsås/gräddsås, lingon och grönsaker