Daimtårta

Daimtårta
Foto: Ulf Huett

Den här daimtårtan är ett vinnarrecept från Pixy, 7 år, familjen Öhgren i Bromma. Receptet kommer från boken Barnens bästa fest.

Man kan göra bottnen i förväg och lägga ihop tårtan vid senare tillfälle.

Läs mer om boken och kolla in alla recept från

Barnens bästa fest


18 mars 2011
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl hasselnötter, malda
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör till formen
  • ströbröd till formen
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk Oboy-pulver
  • 2 st dubbeldaim
  • Hallon, ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda ner hasselnötterna (som malts i mandelkvarn eller matberedare).
  4. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd ned i nötsmeten.
  5. Häll upp i en smord och bröad form.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  7. Vispa grädden med Oboy-pulver och vänd ner daim som hackats i små bitar.
  8. Spara lite hack att dekorera med.
  9. Låt hasselnötsbottnen svalna och bre daimgrädden över.
  10. Sikta kakao över tårtan, dekorera gärna med hallon och lite daimhack.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept