Havsrulader från Nybrostrand

Havsrulader från Nybrostrand
Foto: TV4

Sjörunga eller rödtunga är huvudingrediensen i detta recept. Gott och miljövänligt! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

20 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g filéer sjötunga eller rödtunga
  • 2 dl vitt vin eller vatten
  • 3 dl tärnad färsk svamp
  • 1 dl tunt skivad schalottenlök
  • 150 g färsk grön sparris
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 200 g sockerärtor
  • 1 st purjolök
  • 1 msk olivolja

Saffransås

  • 1 st tärning grönsaksbuljong + 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • Örtsås
  • 2 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1,5 dl färska valfria örter t ex basilika, timjan, dragon, körvel

Gör så här

  1. Skölj fisken och låt droppa av på hushållspapper. Tärna svamp, sparris och lök och fräs i stekpanna några minuter. Blanda ihop fräset med parmesanost och smaksätt med salt och peppar. Smör en eldfast form.
  2. Fördela röran på fiskfiléerna och forma till rulader och placera dem i formen. Häll över vin/vatten och sätt in i ugnen 30 min på 175 grader.
  3. Fräs sockerärtor och purjolök i olivoljan ca 3 min i pannan. Därefter lägg upp bädd på serveringsfatet.
  4. Koka upp vatten med buljongtärning och tillsätt crème fraiche och saffran, koka såsen i 3-5 min.
  5. Koka upp vatten och fiskfond, vispa ner creme fraiche och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar och färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept