Kungskrabba á la Bussme

Kungskrabba á la Bussme
Foto: TV4

Havets konung går att äta. Köp krabban färsk - då är den godast. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st rensade krabbklor
  • 4 skivor formfranska
  • 1 msk smör
  • 30 g ruccola
  • 30 g spenatblad
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk pistagenötter

Avokadomousse

  • 2 st avokado
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk Citron saft
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa krabbklorna
  2. Skär bort kanterna från brödet och stek dem på svag värme med lite smör i pannan. Lägg därefter upp sallad, bröd och krabba på tallrik. Tillred avocadomoussen och fördela den på tallriken och garnera med nötter.
  3. Serveras med vitt vin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept