Kungskrabba á la Bussme

Kungskrabba á la Bussme
Foto: TV4

Kungskrabba á la Bussme

Av: Barbro Hellström Jansson

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Havets konung går att äta. Köp krabban färsk - då är den godast. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 rensade krabbklor
  • 4 skivor formfranska
  • 1 msk smör
  • 30 g rucolasallad
  • 30 g spenatblad
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk pistagenötter

Avokadomousse

  • 2 avokador
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk citron saft
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa krabbklorna
  2. Skär bort kanterna från brödet och stek dem på svag värme med lite smör i pannan. Lägg därefter upp sallad, bröd och krabba på tallrik. Tillred avocadomoussen och fördela den på tallriken och garnera med nötter.
  3. Serveras med vitt vin.