Ålandsbondens grillade kalvfilé

Ålandsbondens grillade kalvfilé
Foto: TV4

Ålandsbondens grillade kalvfilé med vårsmaker.

Vintips från Barbro
Santa Carolina Pinot Noir art nr 73630, 78 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


21 oktober 2011
Visa mer
1h
4

Du behöver

Kalv

  • 1 kg kalvfilé
  • 0,5 dl grillolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 500 g sparris
  • 1 knippe späda morötter
  • 250 g sockerärter

Kryddsmör

  • 100 g smör
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk grillkrydda

Råstekt potatis

  • 2-3 potatisar/person
  • 2 dl vårlök, finhackad
  • Flingsalt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • smör och olja till stekning

Gör så här

  1. Kalv
    Tag fram köttet så att det är rumstempererat.
  2. Salta, peppra och pensla med grillolja.
  3. Sätt ugnen på 125°.
  4. Grilla köttet på alla sidor.
  5. Efterstek kalvfilén mitt i ugnen till 58°.
  6. Låt köttet vila i folie ca 15 min innan det skärs upp.
  7. Koka sparrisen, morötterna och sockerärterna i lätt saltat vatten 3-4 min, stek baconen lätt och linda kring sparrisen.
  8. Lägg grönsakerna i folie och förvara i ugnen tills servering.
  9. Kryddsmör
    Blanda rumsvarmt smör med tre pressade vitlöksklyftor, perilja och grillkrydda.
  10. Spritsa till rosetter och frys ner.
  11. Råstekt potatis
    Skölj potatisen, skär den i jämna skivor.
  12. Stek potatisen sakta tills den är lagom mjuk och fått färg.
  13. Lägg den åt sida.
  14. Fräs den finhackade vårlöken och blanda med potatisen, avsmaka med flingsalt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept