Grillade röda paprikor med fetaost och salsasås

grillade röda paprikor
Foto: TV4

Grillade röda paprikor med fetaost och salsasås

Av: Banna - Kalmar

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

40 min

Vegetarisk förrätt med paprika, hemgjordsalsasås och fetaost.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Prosecco La Robinía
Artikelnummer 7486
Ursprung Italien
Tapasinspirerad förrätt med syra och fruktsötma från paprikan vill ha aptitretande friska bubblor.

Ingredienser

portioner
  • 8 röda paprikor (eller andra färger)
  • 150 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • 1 kvist persilja

Salsasås

  • 1 rödlök, hackad
  • 3 tomater, urkärnade och skivade
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk peppar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, på grill.
  2. Dela paprikorna i mitten och kärna ur. Lägg på en plåt och gnugga med olivoljan. Salta och peppra.
  3. Låt paprikorna vara i ugnen tills skalen blivit svarta (ca 25 min). Ta ut och låt svalna.
  4. Ta bort skalen och dela paprikorna i små längder. Dela fetaosten i lagom små tärningar.
  5. Ta en bit fetaost, och rulla in den i paprikan. Lägg allt på ett serveringsfat.

Salsasås

  1. Blanda olivolja, honung, salt, peppar och balsamicovinäger i en skål. Tillsätt löken och tomaterna och rör om ordentligt.#
  2. Häll sedan över paprikorna. Servera med bröd