Grillade röda paprikor med fetaost och salsasås

40 min
4
grillade röda paprikor
Foto: TV4

Vegetarisk förrätt med paprika, hemgjordsalsasås och fetaost.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Prosecco La Robinía
Artikelnummer 7486
Ursprung Italien
Tapasinspirerad förrätt med syra och fruktsötma från paprikan vill ha aptitretande friska bubblor.

29 april 2014
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 8 stora röda paprikor (eller andra färger)
  • 150 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • 1 kvist persilja

Salsasås

  • 1 stor rödlök, hackad
  • 3 tomater, urkärnade och skivade
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk peppar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, på grill.
  2. Dela paprikorna i mitten och kärna ur. Lägg på en plåt och gnugga med olivoljan. Salta och peppra.
  3. Låt paprikorna vara i ugnen tills skalen blivit svarta (ca 25 min). Ta ut och låt svalna.
  4. Ta bort skalen och dela paprikorna i små längder. Dela fetaosten i lagom små tärningar.
  5. Ta en bit fetaost, och rulla in den i paprikan. Lägg allt på ett serveringsfat.
  6. Salsasås
    Blanda olivolja, honung, salt, peppar och balsamicovinäger i en skål. Tillsätt löken och tomaterna och rör om ordentligt.
  7. Häll sedan över paprikorna. Servera med bröd
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept