Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad

30 min + kylning
4
saffransgul chokladmousse
Foto: tv4

Vit chokladmousse smaksatt med saffran toppas med en apelsinsallad och mörk choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryckestips Nivole (375 ml)
Artikelnummer 7787
Ursprung Italien
Saffran och apelsin är erkänt svåra vinsmaker men det finns ett vin som klarar situationen, Moscato d’Asti.

29 april 2014
Visa mer
30 min + kylning
4

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 pkt saffran
  • 1 ägg
  • 150 g vit choklad
  • 1 dl kesella
  • 50 g mörk choklad
  • blad mynta eller citronmeliss

Apelsinsallad

  • 4 apelsiner
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl apelsinjuice

Gör så här

  1. Vispa grädden, och tillsätt saffran.
  2. Dela vit choklad i bitar, och smält på svag värme i vattenbad.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt sedan den smälta chokladen under kraftig omrörning.
  4. Rör ner kesellan och till sist grädden.
  5. Häll upp moussen i glas och låt stå i kylen ca 1 timme.
  6. Skala och filea apelsinerna.
  7. Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Rör försiktigt i juicen, och tillsätt de fint strimlade apelsinskalen. Rör tills sockret har smält.
  8. Häll såsen över apelsinerna.
  9. Riv mörk choklad över glasen. Toppa med mynta eller citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept