Bananpannkakor med lönnsirap

Bananpannkakor med lönnsirap
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bananpannkakor med lönnsirap

7 ingredienser

En favorit som passar båda stora och små! Servera dem som dessert eller som lyxig helgfrukost.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • ca 2 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 3-4 bananer, skivade
  • malen kanel
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Vispa ihop pannkakssmeten. Ställ den i kylen 20 minuter att svälla. Grädda små, tunna pannkakor.
  2. Värm ugnen till 250°, enbart övervärme. Vänd runt bananskivorna i kanel. Vik de färdiga pannkakorna i fyra delar och fyll dem med bananer. Lägg pannkakorna i en ugnsform.
  3. Hetta hastigt upp dem i ugnen när alla är klara. Ringla lönnsirap över och servera.