En kaka med smak av solsken och Karibien. Vill du förstärka den känslan, byt ut 1 msk av filen mot mörk rom.
Ingredienser
150 g smör
3,5 dl strösocker
2 ägg
2 bananer
0,5 tsk salt
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1,25 dl fil
2 tsk vaniljsocker
1 förp hackade hasselnötter
1 dl kokos
smör, till formen
kokos, till formen
Gör så här
Värm ugnen till 175°. Smöra en stor kakform och strö den med kokosflingor. Rör smör och socker vitt, rör ned äggen ett i sänder. Mosa bananerna och rör ner dem.
Blanda de torra ingredienserna utom kokosen. Vänd ner detta varvat med fil i smeten.
Slå smeten i formen, strö kokosen över och grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Låt svalna i formen.