Banankaka

Banankaka
Foto: TV4

Det här är en saftig och god kaka för alla bananälskare. Servera den till dessert eller till kaffet.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 4 medelstora bananer
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • bakform, 23 cm diameter
  • smör att smörja formen med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst i en bunke. Rör i äggen. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
  3. Smörj bakformen. Häll i lite mjöl och vänd runt så att det fastnar även på kanterna. Häll i smeten.
  4. Grädda kakan i 40–45 minuter. Låt kakan kallna och skär den i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept