Banankaka

Banankaka
Foto: TV4

Den här banankakan passar bra som mellanmål, servera den till kaffe eller te. Smaken är mild och kakan är mättande och god. Baka den i en 2-liters brödform.

10 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 mogna bananer
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • ströbröd till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst i en bunke och rör ner äggen ett i taget.
  2. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, salt och bakpulver och vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
  3. Smörj och bröa en 2-liters brödform. Häll smeten i formen och grädda kakan i ugnen i 40–45 minuter. Låt den kallna innan den skärs i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept