Banankaka

Banankaka
Foto: TV4

En kaka med smak av solsken och Karibien. Vill du förstärka den känslan, byt ut 1 msk av filen mot mörk rom.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 bananer
  • 0,5 tsk salt
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1,25 dl fil
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 påse hackade hasselnötter
  • 1 dl kokos
  • smör + kokos till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smöra en stor kakform och strö den med kokosflingor. Rör smör och socker vitt, rör ned äggen ett i sänder. Mosa bananerna och rör ner dem.
  2. Blanda de torra ingredienserna utom kokosen. Vänd ner detta varvat med fil i smeten.
  3. Slå smeten i formen, strö kokosen över och grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Låt svalna i formen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept