Bananes Céleste

Bananes Céleste
Foto: TV4

Den här smakrika desserten kommer från ön Martinique och består av bakade bananer med rom och cream cheese. Den här desserten är en varm och kryddig avslutning på middagen. Du behöver en mixer till romkrämen.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 mogna, fasta bananer
  • 3 msk smör
  • 225 g cream cheese, mjukrörd
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 msk mörk rom
  • 2 krm malen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg cream cheese, farinsocker, vispgrädde, rom och malen kanel till krämen i en mixer eller matberedare och kör tills den blir slät. Skala bananerna och halvera dem på längden.
  2. Smörj en ugnssäker form. Hetta upp smöret i en stekpanna över medelhög värme. Stek bananerna, några åt gången, tills de är gyllenbruna runt om. Ta upp dem och varva kräm och bananer i formen.
  3. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter, tills det bubblar och rätten fått lite färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept