Dumplings

30 min
4
Dumplings
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Bamba

Degknyten som fylls med köttfärs och kokas. Den syrliga salladen på gurka och inlagd ingefära och den sötstarka såsen med sweet chili och lime passar fint till.

Gari är ingefära som är inlagd i risvinäger, socker eller honung och salt. Vanligt som tillbehör till sushi.

28 november 2007
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 paket won ton eller gyozaplattor (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • 100 g köttfärs
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 st hackad röd chili
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 st salladslökar
  • ev. cashewnötter

Sallad:

  • 0,5 st gurka
  • 5 msk Gari
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk mirin (matlagningssaké)
  • 1 msk svarta sesamfrön

Sås:

  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl soja
  • 2 msk pressad lime

Gör så här

  1. Blanda färsen med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg lite färs i varje won ton blad eller gyozaplatta och vik ihop till små knyten.
  2. Koka knytena i en kastrull med vatten i cirka 5 minuter.
  3. Sallad: Skiva gurkan i breda strimlor på längden. Blanda den med övriga ingredienser i en skål.
  4. Sås: Blanda samtliga ingredienser till såsen och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept