Balsamicosky

Balsamicosky
Foto: TV4

Perfekt sötsyrlig sås till kött. Serveras varm eller ljummen.

6 augusti 2009
4

Du behöver

  • 1,5 msk vit balsamvinäger
  • 0,5 msk socker
  • 1 krm vitpeppar
  • 8 cl balsamvinäger
  • smör
  • 1 schalottenlök
  • 8 dl oxsvansfond
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Låt oxsvansfonden reducera tills endast 5 dl återstår.
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. ”Svetta” löken i lite smör och häll på balsamicovinäger. Låt reducera tills 1/3 återstår.
  4. Sila bort löken och blanda oxsvansfond och balsamicoreduktion. Smaka av med salt, peppar och socker.
  5. Tillsätt den vita balsamicovinägern vid serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept