Bakade jordärtskockor med chili, citrus och ingefära

Fredrik Eriksson ny

Bakade jordärtskockor med chili, citrus och ingefära

11 ingredienser

ca 45 m

Ugnsbakade jordärtskockor med asiatiska smaker som citrongräs och ingefära blir en oväntat god smakkombo.

Ingredienser

  • 12 jordärtskockor
  • ca 2 cm ingefära
  • 2 chilifrukter
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 limefrukt
  • 1 apelsin
  • 1 citrongräs
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • 1 dl smetana, till servering
  • ca 20 g vattenkrasse, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
  2. Borsta jordärtskockorna rena med en grov rotfruktsborste. Klyfta dem.
  3. Dela vitlöken.
  4. Grovhacka ingefäran.
  5. Dela chilin, behåll frön.
  6. Krossa citrongräset så att man får ut smakerna.
  7. Ta halva limen och apelsinen, skär grova klyftor. Blanda alltsammans i en skål med olivoljan, salta.
  8. Baka i ugnen ca 20 min så att det får lite karaktär i färgen.
  9. Ta ut låt svalan något, riv skalet av lime och apelsin över, pressa lite saft över och vänd ner lite olivolja.
  10. Klicka ut smetana och garnera med krasse.