Bakad stör med brynt havskräfta, vit sparris med kaviar, rättika- och broccoliknyte

Du behöver

Stör med havskräfta

  • 600 g stör, utskuren filé
  • 4 havskräftor, stjärtarna
  • 10 g salt
  • 10 g socker

Musselsky med dill

  • 150 g musselbuljong
  • salt, efter tycke
  • citronsaft, efter tycke
  • 100 g matolja
  • 60 g färsk dill

Vit sparris med kaviar

  • 4 AAA vita sparrisar
  • 5 dl vatten
  • 50 g smör
  • 0,5 msk salt
  • 20 g kaviar

Rättika- och broccoliknyte

  • 4 skivor rättika, tunt hyvlade.
  • 4 msk broccolifnas, från toppen av buketten
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • salt, efter tycke
  • citronsaft, efter tycke

Servering

  • broccolistam
  • torkade röda alger

Gör så här

  1. Stör med havskräfta
    Strö över socker och salt på fisken och kräftorna, ca 20 minuter innan tillagning.
  2. Baka fisken i en form i ugnen, 150 grader i ca 12 min.
  3. Stek kräftan i stekpannan, börja med röda sidan i ca 30 sekunder. Vänd och dra av pannan från värmen. Ta upp kräftan.
  4. Buljong med dillolja
    Värm olja till 70 grader, mixa med dill och sila genom finmaskig sil.
  5. Koka upp buljongen, smaka av med salt och citron . Blanda försiktigt ned oljan
  6. Sparris
    Koka sparrisen mjuk i smör, vatten och salt. Ta upp och servera med en sked kaviar.
  7. Knyten
    Stek broccolifnaset i stekpanna så det blir brynt tillsätt schalottenlök och smaka av med salt och citron.
  8. Lägg 1 tsk av broccolifnaset i mitten på rättiksskivorna. Vik upp 3 flikar likt en napoleonhatt och nyp åt.
  9. Broccolistam
    Kokas i saltat vatten
  10. Servering
    Komponera ihop rätten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept