Bakad sötpotatis med het spenat- och kikärtscurry

koket.se
Bakad sötpotatis med het spenat- och kikärtscurry
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Bakad sötpotatis med het spenat- och kikärtscurry

19 ingredienser

1-1,5 h

Att ugnsbaka sötpotatis blir helt fantastiskt gott! Servera med Jennies heta curry på kikärter, spenat och koriander. En modern tappning på klassikern bakad potatis.

Tips! Servera rätten med ett vegansk alternativ till matlagningsyoghurt så blir rätten helt vegansk!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 sötpotatisar
  • 2 rödlökar, i tunna båtar
  • 1,5 msk curry
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk garam masala
  • 1 lagerblad
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tumstor bit ingefära, riven
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kokosmjölk (ej light)
  • 1-2 färsk röd chili, tunt skivad
  • 2 förp kikärtor, avrunna (à 400 g)
  • 200 g färsk spenat
  • 1 limefrukt, i klyftor
  • 1 knippe koriander
  • 2 dl matyoghurt, till servering
  • neutral olja, att steka i
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Picka sötpotatisarna och baka i 225 grader i ca 1-1,5 timme beroende på sötpotatisarnas storlek.
  2. I en tjockbottnad gryta, stek löken i lite olja till den fått fin färg och blivit lite brynt. Häll i lite mer olja i grytan och fräs currypulver, garam masala, lagerblad och spiskummin i några sekunder till det doftar aromatiskt.
  3. Tillsätt vitlök och ingefära och låt få fräsa med i några sekunder. Sen ska krossade tomater, kokosmjölk och chili i. Rör om och låt puttra i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt kikärtor och låt puttra i ytterligare 5 minuter. Dra sedan av från värmen och lägg i spenaten som får vändas runt. Plocka korianderbladen och lägg åt sidan. Finhacka stjälkarna och rör ner i grytan.
  5. När potatisarna är färdiga, snitta och tryck till på kortändarna så de öppnar sig ordentligt. Fyll potatisarna med den goda curryn. Toppa med yoghurt och korianderblad och servera genast med limeklyftor till.