Bakad rabarber med färskostmousse och kaksmulor

Mattias-Larsson

Bakad rabarber med färskostmousse och kaksmulor

9 ingredienser

25 m

En vårig och lyxig efterrätt med fantastiska smakkombinationer. Bakad rabarber, knapriga kaksmulio, riven vit choklad, färskostmousse och ängssyra. Snabbt och enkelt!

Ingredienser

portioner

Bakad rabarber

  • 600 g rabarber [450 g putsad]
  • 3 msk rörsocker
  • 35 g smör

Färskostmousse

  • 60 g färskost
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl vispgrädde

Till servering

  • kaksmulor, krossade
  • vit bakchoklad
  • ängssyra, finstrimlad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Ansa rabarberna och skär de i 1-2 centimeter stora bitar. Lägg de i en ugnsfast form. Strö över råsockret och klicka på smöret. Ugnsbaka rabarbern i ca 10 minuter, tills den mjuknat lätt.
  3. Lägg ner samtliga ingredienser till färskostmoussen i en bunke. Vispa alltsammans med en elvisp till en luftig mousse.
  4. Lägg upp rabarbern i 4 små skålar och strö över lite kaksmulor. Hyvla över lite vit choklad och toppa med färskostmoussen. Avsluta med att strö över ängssyra.