Bakad potatis med tomatröra

Bakad potatis med tomatröra
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 stora bakpotatisar

Tomatröra:

  • 3 väl mogna tomater
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 krm socker
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 gul paprika

Till servering:

  • gräddfil
  • 1 dl strimlad salladslök

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 225°. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
  2. Tomatröra: Skålla, skala och hacka tomaterna. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i oljan och pressa ner vitlöken. Tillsätt tomaterna, tomatpurén, salt, peppar och socker. Låt puttra ihop 1 minut. Skär paprikahalvan i små, tunna strimlor och vänd ner i röran. Låt den bli genomvarm och ta sedan av värmen.
  3. Strimla salladslöken. Gör ett kryss på potatisens ovansida med en kniv och tryck ihop från sidorna, så att krysset öppnar sig. Servera potatisarna med tomatröran, gräddfilen och salladslöken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept