Bakad potatis med skinka och yoghurtsallad

Bakad potatis med skinka och yoghurtsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bakad potatis med skinka och yoghurtsallad

9 ingredienser

Godast blir potatisen om du bakar den i vanlig ugn och bara värmer på den i mikron. Att enbart köra den i mikron gör att den snarare blir kokt än bakad. Du kan ersätta en stor bakpotatis med två mindre, vanliga potatisar.

Ingredienser

portioner
  • 1 bakpotatis
  • 2 skivor kokt eller rökt skinka
  • 5 cm purjolök
  • sallad
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 1 tsk osötad senap
  • 0,5 äpple
  • 0,5 röd paprika
  • 6 gröna oliver

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och baka den i ugn ca 45-50 minuter i 225°.
  2. Yoghurtsallad: Blanda yoghurt och senap. Skär äpple, paprika och oliver i små bitar. Rör ner i yoghurten.
  3. Värm ev på potatisarna om du bakat dem i förväg. Servera med rejäla klickar av yoghurtsåsen, strimlor av skinka och purjolök samt extra sallat.