Bakad potatis med fyra fyllningar

Bakad potatis med fyra fyllningar
Foto: TV4

Perfekt rätt när man inte vet vad gästerna gillar. Baka potatis så det räcker till alla, blanda till såserna i skålar och ställ fram dessa på bordet så är det bara att välja efter smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bakpotatisar

Grundsås till 4 potatisar:

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl gräddfil
  • 2 gula lökar, finhackade
  • salt och svartpeppar

Salt smak:

  • 2 msk grundsås
  • 1 msk keso
  • 2 ansjovisfiléer
  • 4 skivade gröna oliver
  • hackad gräslök

Med pastej:

  • 2 msk grundsås
  • 1 tsk senap
  • Bakad leverpastej
  • hackad stekt bacon

Med kaviar:

  • 2 msk grundsås
  • 1 msk keso
  • 1 msk rökt kaviar
  • hackad gräslök

Rökt smak:

  • 2 msk grundsås
  • pepparrot efter smak
  • 2 msk hackat rökt kött el. skinka
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Baka potatisen klar. Blanda grundsåsen.
  2. Gör i ordning valfri smaksättning. Skär ett kryss i den varma potatisen och tryck upp dem. Klicka i fyllningen och garnera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept