Bakad potatis med fyra fyllningar

Bakad potatis med fyra fyllningar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bakad potatis med fyra fyllningar

23 ingredienser

Perfekt rätt när man inte vet vad gästerna gillar. Baka potatis så det räcker till alla, blanda till såserna i skålar och ställ fram dessa på bordet så är det bara att välja efter smak.

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar

Grundsås till 4 potatisar:

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl gräddfil
  • 2 gula lökar, finhackade
  • salt
  • svartpeppar

Salt smak:

  • 2 msk grundsås
  • 1 msk cottage cheese
  • 2 ansjovisfiléer
  • 4 gröna oliver, skivade
  • gräslök, hackad

Med pastej:

  • 2 msk grundsås
  • 1 tsk senap
  • bakad leverpastej
  • bacon, stekt, hackad

Med kaviar:

  • 2 msk grundsås
  • 1 msk cottage cheese
  • 1 msk rökt kaviar
  • gräslök, hackad

Rökt smak:

  • 2 msk grundsås
  • färsk pepparrot (efter smak)
  • 2 msk rökt kött, hackat (el. skinka)
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Baka potatisen klar. Blanda grundsåsen.
  2. Gör i ordning valfri smaksättning. Skär ett kryss i den varma potatisen och tryck upp dem. Klicka i fyllningen och garnera.