Bakad potatis med fyllning

Bakad potatis med fyllning
Foto: TV4

Slå inte in potatisarna i alfolie då de ska bakas i ugnen. Då blir de mer kokta än ugnsbakade. Glöm inte att först picka dem med gaffel, annars kan de ”explodera” i ugnen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st potatisar, mjöliga, stora (t ex Magnum Bonum)

Fyllning 1:

  • 3 dl gräddfil
  • 2 st rödlökar, små
  • 1 stor tub kaviar
  • dill

Fyllning 2:

  • 1 ask dessertost, t ex Boursin

Fyllning 3:

  • 1 paket bacon
  • 2 st gula lökar
  • 1 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Borsta potatisarna noga rena, torka dem torra och pricka dem på ett par ställen med en gaffel.
  2. Lägg dem på ugnsgallret mitt i ugnen och baka dem ca 50 min eller tills de känns klara när man prövar med en sticka.
  3. Tag ut potatisarna, skär ett kryss i ovansidan och tryck upp dem mitt i krysset.
  4. Lägg upp på varmt fat och klicka valfri fyllning i potatisarna.
  5. Använder du baconfyllningen fräser man finstrimlad bacon med hackad lök och blandar med persilja till en god fyllning.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept