Bakad potatis med chorizo, majs och koriander

Bakad potatis med chorizo, majs och koriander
Foto: Jessica Frej
50 m

Du behöver

  • 4-6 normalstora mjöliga potatisar, tvättade
  • 200 g chorizo, färsk/rå
  • 1 rödlök
  • 2,5 dl frysta majskorn
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost, exempelvis cheddar
  • 1 kruka koriander (1 dl blad)
  • ev. salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Picka några hål i skalet på potatisen med en potatissticka eller tandpetare. Baka potatisen i ca 45 minuter tills den är mjuk hela vägen igenom
  3. Hacka chorizon i små bitar. Finhacka löken. Hacka koriandern.
  4. Fräs chorizon på medelvärme i en stekpanna. Chorizon innehåller så mycket fett så man brukar inte behöva tillsätta något. När chorizon börjar bli klar tillsätt majsen och låt den steka med tills den tinar.
  5. Tillsätt löken och stek i ytterligare 30 sekunder.
  6. Ta av från värmen och rör i crème fraiche, ost och hackad koriander.
  7. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till i botten så de öppnar sig lite.
  8. Gröp ur en stor matsked ur varje potatis och lägg det i röran. Blanda om, smaka av med salt och peppar och fördela i potatisarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept