Bakad lax med inlagd kronärtskocka, inlagd paprika och fetaost

25 m
4
Bakad lax med inlagd kronärtskocka, inlagd paprika och fetaost
Foto: Charlie Drevstam
25 m
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé utan skinn
  • 1 burk (390 g) inlagd kronärtskocka, halverade
  • 1 burk (290 g) inlagd röd och gul paprika, i bitar
  • 1 pkt (125 g) fetaost, i bitar
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost.
  3. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter, tills laxen är precis genombakad.
  4. Ta ut ur ugnen och strö över citronskal och basilika. Ringla över olja, salta och peppra. Servera direkt, gärna med en grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept