Bakad jordärtskocka

35 m
4
Bakad jordärtskocka
Foto: Jessica Frej
Från Nyhetsmorgon

Här kommer jordärtskockan till sin fulla rätt när den får bakas långsamt i ugnen med sina bästa kompisar vitlök och smör. Bakad jordärtskocka är gott till det mesta! Här serverar jag den som en ljummen sallad med ärtor, citron och fetaost. En riktig fullträff med massor av smak. /Jessica

Tips, sila och spara smöret efteråt. Kan användas till att smaksätta potatismos, bre på bröd eller steka i.

28 februari 2016
Visa mer
35 m
4

Du behöver

  • 500 g jordärtskocka
  • 4 klyftor vitlök med skal
  • 150 g smör
  • 0,5 tsk salt

Serveringsförslag

  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 citron, saft och zest
  • 250 g gröna ärtor, blancherade
  • 65 g blandad sallad
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala jordärtskockan. Dela i mindre bitar så alla är lika stora.
  3. Bred smöret i en ugnsfast form. Lägg i skockor, vitlök och salt.
  4. Baka i 30 minuter, rör om då och då.
  5. Plocka upp skockor och vitlök. Skala vitlöken och dela i mindre bitar. Lägg de på ett fat och toppa med övriga ingredienser. Blanda om och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept