Bakad gös med salsa, avokado och habenerodressing i tortillabröd

40 m
4
Från Nyhetsmorgon

Lyxig fisktacos med ugnsbakad gös, rostad salsa, het habanerodressing och avokado.

10 oktober 2015
Visa mer
40 m
4

Du behöver

Gös

  • 1 hel gös à 3 kg
  • 100 g klarat smör
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Mortlad salsa

  • 3 tomatillos
  • 3 plommontomater
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 gröna chilifrukter
  • 1 silverlök
  • 2 lime
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Dressing

  • 3 habaneros
  • 1 lime
  • 1 pomelo

Servering

  • 12 tortillas
  • 2 avokados

Gör så här

  1. Gös
    Be fiskhandlaren fläka upp fisken inifrån alternativt filea fisken. Hacka vitlöken fint, värm upp med smöret och häll över fisken. Strö på salt och baka i ugnen på 140 grader ca 15 minuter.
  2. Salsa
    Rosta tomatillos, tomaterna, chilin och skivad silverlök i en torr panna. Hacka och mortla vitlöken med limejuice. Skär ner grönsakerna och mortla ner grönsakerna lite i taget. Smaka av med salt.
  3. Dressing
    Hacka habaneron fint och blanda med limejuice och pomelojuice.
  4. Servering
    Servera fisken med salsan, skuren avokado och habanerodressingen i nybakta tortillabröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept