Glutenfria kärleksmums LCHF

Glutenfria kärleksmums LCHF
Foto: Martin Skredsvik

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
  • 150 g osaltat smör
  • 0,5 dl kakao
  • 0,75 dl kokosnötsmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver

Chokladkräm

  • 1 msk snabbkaffepulver (kan uteslutas)
  • 100 g osaltat smör, mycket mjukt
  • 50 g cream cheese
  • 3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
  • 4 msk kakao

Dekoration

  • kokosflingor

Gör så här

  1. Kaka
    Vispa ägg och sötning pösigt.
  2. Smält smöret och vispa ner det i äggsmeten.
  3. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner dem i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad (pofiber) form, cirka 15x23 cm.
  5. Grädda i 175 grader cirka 20 minuter, känn med sticka att den är klar.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Chokladkräm
    Lös upp snabbkaffepulvret i lite varmt vatten.
  8. Rör sedan ihop alla ingredienser väl.
  9. Bred krämen över kakan.
  10. Garnera med kokosflingor.
  11. Förvara kakan svalt. Skär upp i fyrkanter vid servering.
  12. Tips: Vill man ha mjukare kräm kan man ta 50 g smör och 100 g creamcheese.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept