Glutenfri kladdkaka LCHF

Glutenfri kladdkaka LCHF
Foto: Martin Skredsvik
8

Du behöver

Glutenfri kladdkaka LCHF

  • 150 g osaltat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 st ägg
  • 4 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
  • 0,75 dl kokosnötsmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Servering

  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Glutenfri kladdkaka LCHF
    Smält smöret i en kastrull.
  2. Ta kort kastrullen från värmen.
  3. Rör i grädden och sedan äggen och sötning.
  4. Blanda kokosnötsmjöl med kakao och vaniljpulver och rör ner det i kastrullen.
  5. Smöra och bröa (pofiber) en springform, cirka 21 cm i diameter.
  6. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 5–10 minuter.
  7. Passa kakan noga – den ska fortfarande vara kladdig inuti cirka 3 cm från kanten och in till mitten.
  8. Ta ut och låt svalna.
  9. Servera med lättvispad grädde.
  10. Tips: Låt kakan gräddas i 10–15 minuter och du har en jättegod fast chokladkaka.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept