Baka lussebullar

Lussebullar, Magnus Johanssons recept
Foto: Matton

Lussebullar vill vi ha till lussefikat! Här hittar du våra mest populära recept på saftiga lussebullar med mycket smak av saffran.

Kesella eller inte kesella i degen - därom tvista de lussebullesugna. Annas saftiga lussebullar med kesella är i alla fall ett av våra mest populära lussebullerecept, vi får massor av mail till redaktionen varje år om hur goda just de bullarna blir!

Konditor Magnus Johanssons recept är lite annorlunda, han gör en fördeg och knådar därefter in rumsvarmt smör i saffransdegen. Han menar att ett viktigt knep för att få saftiga bullar är att blötlägga russinen ordentligt innan bakningen för att de inte ska suga upp vätska och torka ut bullarna. Och att använda mycket smör såklart.

Även Roy Fares föredrar att baka sina lussebullar med fördeg har dessutom smarrig fyllning i sina. Vad sägs om lussebullar med pistagekräm med apelsinblom eller vaniljdoftande mandelfyllning?

Prova själv vilka lussebullar du tycker blir godast!

Våra mest populära recept på lussebullar