Baguettemacka med ost, kalkon och skinka

Baguettemacka med ost, kalkon och skinka
Foto: TV4

I USA är ”turkey and ham”, kalkon och skinka ett vanligt pålägg på stora lunchmackor. Här har vi kompletterat även med ost.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 minibaguette eller 1/2 stor
  • bordsmargarin
  • 2 skivor kokt kalkonbröst
  • 4 skivor kokt skinka
  • 2 skivor emmentaler
  • lite strimlad isbergssallat
  • 2 tomatskivor
  • några rödlöksringar
  • Dressing:
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk torkad oregano

Till servering:

  • 1 tomat
  • 1 saltgurka

Gör så här

  1. Dressing: Blanda samman olja, vinäger, salt och oregano.
  2. Strimla sallaten och skär tomaten i skivor. Skär ut några fina ringar av en rödlök.
  3. Skär baguetten i två delar på längden och bre med bordsmargarin. Lägg på kalkon, skinka och ost. Toppa med tomatskivor, isbergssallat och rödlöksringar. Droppa över dressingen och servera med tomat och saltgurka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept