I USA är ”turkey and ham”, kalkon och skinka ett vanligt pålägg på stora lunchmackor. Här har vi kompletterat även med ost.
Ingredienser
1 minibaguette (eller 0,5 stor)
bordsmargarin
2 skivor kokt kalkonbröst
4 skivor kokt skinka
2 skivor emmentaler
isbergssallat, strimlad
2 skivor tomat
några rödlöksringar
dressing:
1 msk neutral olja
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
0,5 tsk torkad oregano
Till servering:
1 tomat
1 saltgurka
Gör så här
Dressing: Blanda samman olja, vinäger, salt och oregano.
Strimla sallaten och skär tomaten i skivor. Skär ut några fina ringar av en rödlök.
Skär baguetten i två delar på längden och bre med bordsmargarin. Lägg på kalkon, skinka och ost. Toppa med tomatskivor, isbergssallat och rödlöksringar. Droppa över dressingen och servera med tomat och saltgurka.