Baconlökringar

Baconlökringar
Foto: Erik Hanneman

Baconlökringar

Av: Christopher Sjuve

Från: Nyhetsmorgon

2 ingredienser

30 m

Använd bacon istället för panering för att göra dessa smarriga baconlökringar.

Tips! Du kan göra baconlökringarna ännu roligare genom att pensla dem med barbecuesås, eller en hemlagad variant med 2 msk ketchup, 1 tsk råsocker och lite sojasås.

Ingredienser

portioner ringar
  • 1 gul lök
  • 12 skivor bacon

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Skala löken. Skär så att du får fyra lökringar från den tjockaste delen av
  3. löken, resten sparar du och använder till något annat.
  4. Linda tre skivor bacon runt varje lökring.
  5. Stek dem i ugnen tills baconet fått fin färg, ungefär 20 minuter. Håll ett öga på dem så att de inte bränns vid.