Baconköttbullar med russin och pinjenötter

POPULÄRT
Baconköttbullar med russin och pinjenötter
Foto: Erik Hanneman

Baconköttbullar med russin och pinjenötter

Av: Christopher Sjuve

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

30 m

I all ödmjukhet: Det här är världens bästa köttbullar. /Christopher

Ingredienser

portioner
  • 10 skivor bacon
  • 3 msk pinjenötter
  • 3 brödskivor, utan kanter
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök
  • 500 g köttfärs
  • 3 msk parmesanost, nyriven
  • 2 msk persilja
  • 3 msk russin
  • salt
  • peppar
  • olja (och/eller smör till stekning)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Lägg på baconskivorna och stek dem i cirka 12 minuter i ugnen, tills de fått fin färg. Hacka baconet fint.
  3. Lägg pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme. De ska få lite färg, men inte brännas vid.
  4. Lägg brödet i kallt vatten i 2–3 minuter.
  5. Vispa ägget i en stor skål. Krossa vitlöksklyftorna och lägg dem i skålen tillsammans med köttfärs, baconbitar, parmesan, persilja, pinjenötter, russin, salt och peppar.
  6. Pressa ut vattnet ur brödet (använd händerna) och lägg det i bunken. Blanda ingredienserna ordentligt så att brödet fördelas jämnt.
  7. Forma degen till köttbullar i valfri storlek. Stek dem i smör och olja tills de fått fin färg och stekyta. Servera gärna med pasta och tomatsås.