Baconfyllda lövbiffsrullader med ugnsbakad potatis och färgglada tillbehör

Baconfyllda lövbiffsrullader med ugnsbakad potatis och färgglada tillbehör
Foto: TV4

Baconfyllda lövbiffsrullader med ugnsbakad potatis och färgglada tillbehör

Av: Sarita - Falkenberg

Från: Halv åtta hos mig

25 ingredienser

1 h 45 m

Rullader med bacon, saltgurka och dijonsenap kokas i smakrik sky och serveras med potatis i ugn, gräddig sås och morötter.

Dryckestips: Rött vin Masi frescaripa bardolino, 2011

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8-12 potatisar
  • 8 tsk färsk timjan, hackad
  • 2 tomater
  • 4 msk parmesanost, riven
  • 8 skivor lövbiff
  • 16 tsk dijonsenap
  • 8 skivor bacon
  • 4 saltgurkor, delade
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1,5 tsk salt
  • smör, till stekning
  • 4 morötter
  • smör
  • örtsalt

Sås-sky

  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1 dl svart vinbärssaft
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 dl porter (öl)
  • 4 enbär
  • 2 tsk torkad oregano
  • 3 msk kinesisk soja

Till såsen

  • 3 dl grädde
  • 1 msk lantbuljong
  • 2 tsk örtsalt

Gör så här

Rullader

  1. Bred på senapen (1,5 tsk på varje lövbiff), lägg på bacon, 1 gurkbit och svartpeppar, rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Bryn i smör ca 3 min på varje sida. Lägg över rulladerna i en ny gryta. Häll över ingredienserna till såsskyn och låt koka under lock ca 45 min på låg värme.
  3. Ta upp köttet och sila skyn, häll tillbaka skyn i grytan och tillsätt såsingredienserna. Koka ihop (ev lite redning) Lägg tillbaka köttet i såsen.

Potatis

  1. Skala och dela på tvären, lägg i smord form och pensla på smält smör. Salta. In i ugn på 200 grader i ca 50 min. Klipp färsk timjan och strö på före servering.

Tomater

  1. Dela på mitten. Lägg på riven ost, in i ugn tills osten smält.

Morötter

  1. Koka morötter i stavar knappt mjuka ca 15 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg en klick smör på samt pudra över lite örtsalt.

Servering

  1. Lägg upp 2 rullader, potatishalvor, morot, tomathalva, saltgurka samt sås på varje tallrik.