Baconfranska

30 m
1 långfranska
Baconfranska
Foto: Erik Hanneman
Från Nyhetsmorgon

Perfekt picknickmat! Ta ur innanmätet i ett franskbröd och fyll det med bacon och andra godsaker. /Christopher

Tips! Du kan göra egen tapenade genom att köra oliver, soltorkade tomater, kapris och en sardell i en matberedare.

20 maj 2016
Visa mer
30 m
1 långfranska

Du behöver

  • 12 skivor bacon, gärna kotlettbacon
  • 0,5 squash
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 långfranska
  • 5 msk tapenade
  • 5 syltade paprikor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Stek baconet i ugnen i cirka 12 minuter, tills det har fått fin färg.
  2. Skär en halv squash i skivor och grilla eller stek dem. Skär mozzarella i skivor.
  3. Skär av locket på långfranskan. Gröp ur innanmätet (som kan torkas och användas till något annat).
  4. Bred tapenade på insidan av långfranskan, hela vägen upp till kanten. Lägg i lager i önskad ordning, till exempel paprika, mozzarella, bacon, squash, mozzarella och avsluta med bacon.
  5. Lägg på locket. Skär upp den och ta med på picknick!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept