Baconbiffar med gratinerad broccoli

Baconbiffar med gratinerad broccoli
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Baconbiffar med gratinerad broccoli

15 ingredienser

Lättlagat och gott till vardags. Variera gärna fyllningen i biffarna med hackade färska örter, smulad fetaost eller finhackad vitlök.

Ingredienser

portioner
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • 1 rå potatis, finriven
  • 1 gul lök, riven
  • 1 förp bacon, strimlat

Gratäng

  • 400 g frysta broccolibuketter
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 2 dl ost, riven
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Ta undan 1/3 av baconet och stek det lätt. Blanda resterande bacon med övriga ingredienser till en smidig färs. Forma biffar och stek dem sakta klara i en panna med matfettet.
  2. Värm ugnen till 250 grader. Koka broccolin knappt klar i saltat vatten under lock. Smält matfettet till såsen på svag värme. Rör ner mjölet och låt svälla några minuter. Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning. Smaksätt med salt och peppar. Ta den av värmen och rör ner ost.
  3. Lägg broccolin i en ugnsform. Slå såsen över broccolin och gratinera i ugn ca 5 minuter. Lägg på biffarna, strö på det stekta baconet och servera.