Bacon- och tomatsoppa

Bacon- och tomatsoppa
Foto: TV4

Tomat och bacon smakar fint ihop. Det här är en enkel och snabbt lagad soppa. Servera som förrätt, lunch eller kvällsrätt. Vitlöksbröd smakar bra till.

19 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 140 g bacon (1 paket)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 burk hela tomater
  • 1 dl vatten
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • 5 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här

  1. Stek baconskivorna knapriga i en medelstor kastrull, ca 10 minuter. Ta upp skivorna och låt dem rinna av på hushållspapper. Häll bort fettet ur kastrullen.
  2. Skala och hacka löken. Smält smöret i samma kastrull. Oroa dig inte för eventuella baconrester i kastrullen, de ger soppan extra smak. Lägg i löken och fräs tills den börjar bli mjuk. Rör om då och då.
  3. Ta av kastrullen från värmen. Tillsätt mjölet och rör noga.
  4. Ta upp tomaterna ur burken, skär dem i bitar och lägg dem i kastrullen. Häll även i tomatspadet från burken, svartpeppar, salt och lagerblad. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och koka upp på hög värme. Sänk värmen något och koka utan lock i 2 minuter. Blandningen börjar nu att tjockna.
  5. Tillsätt mjölk och grönsaksbuljong. Värm soppan under omrörning, utan att den kokar. Skär eller bryt baconskivorna i små bitar och lägg dem i soppan. Ta bort lagerbladet och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept