Hacka chokladen. Smält smöret och tillsätt chokladen. Blanda tills den är helt smält.
Tillsätt sockret. Vänd ner ägget och rör smeten slät. Sikta i mjölet och häll i smord och mjölad form. Grädda i ca 10 min. Låt svalna.
Mörk chokladmousse
Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
Vispa upp äggulan med farinsockret och blanda med 0,5 dl av vispgrädden och rom. Häll chokladen i äggblandningen och rör tills slät.
Vispa resterande 1,5 dl vispgrädde till halvfast konsistens. Vänd försiktigt ner i choklad/äggblandningen. Lägg i spritspåse och ställ kallt.
Baconströssel
Strimla baconet och finhacka chilin. Stek baconet riktigt krispigt. Rosta chilin i ugnen på 200 grader tills den har fått lite färg. Lägg på hushållspapper att stelna.
Montering
Ta ut bottnar i önskad form. Placera bottnarna på ett fat, spritsa ett jämnt lager chokladmousse ovanpå. Lägg ett jämnt lager av bacon/chiliströssel. Lägg på en botten till, spritsa en snygg topp med chokladmousse och garnera med chilipeppar och bacon.