Bacon- och cheddarmuffins

Bacon- och cheddarmuffins
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Bacon- och cheddarmuffins

12 ingredienser

35 m

Frukost, brunch, tillbehör eller picknick? Matmuffins med bacon, cheddar och jalapeños passar alltid!

Ingredienser

portioner muffins
  • 6 skivor bacon
  • 2 dl cheddarost, riven
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 0,5 dl rapsolja
  • 4 salladslökar
  • 2 jalapeños
  • 1 dl gräddfil
  • smör, till formarna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper, bryt i mindre bitar. Vänd ihop ca 1 msk baconbitar med 2 msk av cheddarosten och ställ åt sidan.
  2. Vänd ihop mjöl, bakpulver, lite svartpeppar och salt i en stor bunke. Tillsätt resterande bacon och ost.
  3. Vispa ihop ägg, olja, finfint skivad salladslök, finfint skivad jalapeño och gräddfil. Häll smeten över de torra ingredienserna och blanda precis tills det går ihop till en tjock smet.
  4. Skopa upp smeten i en välsmord muffinsform och strö över sparad bacon och ost på toppen.
  5. Baka av i ugnen i 20-25 minuter tills alla muffins satt sig och fått vacker färg. Serveras varma.