Bacon- och ädelostsallad med päron

Bacon- och ädelostsallad med päron
Foto: TV4

En verkligt läcker sallad med härliga smakbrytningar i form av honung, päron, ädelost och knaprigt bacon! Servera som ensamrätt tillsammans med gott bröd eller på en buffé tillsammans med andra goda sallader.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 huvud friséesallat
  • 8 baconskivor
  • 50 g ädelost
  • gröna oliver
  • 1 rödlök

Honungsdressing:

  • 5 msk matolja
  • 1,5 vinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Honungsdressing: Blanda salt, peppar och vinäger, rör ner olja och honung och krydda med salt och peppar.
  2. Skölj sallaten. Knaperstek baconet.
  3. Fördela sallaten på fyra assietter. Skär päron och rödlök och lägg på salladen. Smula över osten. Toppa med bacon, strö över oliver och ringla på dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept