Bacon- och ädelostsallad med päron

Bacon- och ädelostsallad med päron
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bacon- och ädelostsallad med päron

10 ingredienser

En verkligt läcker sallad med härliga smakbrytningar i form av honung, päron, ädelost och knaprigt bacon! Servera som ensamrätt tillsammans med gott bröd eller på en buffé tillsammans med andra goda sallader.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 friséesallat, huvud
  • 8 baconskivor
  • 50 g ädelost
  • gröna oliver
  • 1 rödlök

Honungsdressing:

  • 5 msk matolja
  • 1,5 vinäger
  • 2 tsk honung, flytande
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Honungsdressing: Blanda salt, peppar och vinäger, rör ner olja och honung och krydda med salt och peppar.
  2. Skölj sallaten. Knaperstek baconet.
  3. Fördela sallaten på fyra assietter. Skär päron och rödlök och lägg på salladen. Smula över osten. Toppa med bacon, strö över oliver och ringla på dressingen.