Bacon- och ädelostsallad med honungsdressing

Bacon- och ädelostsallad med honungsdressing
Foto: TV4

Servera en sallad som förrätt! Om du dubblerar receptet kan du servera den som huvudrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 huvud frissésallat
  • 8 baconskivor
  • 50 g ädelost
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 dl hackade valnötskärnor
  • 0,5 slanggurka
  • 10 färska champinjoner

Honungsdressing:

  • 5 msk neutral olja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Honungsdressing: Blanda salt, peppar och vinäger, rör ner olja och honung och krydda med salt och peppar.
  2. Skölj sallaten, skölj och strimla paprikan, skiva champinjonerna och skala och dela gurkan i halvmånar. Knaperstek baconet.
  3. Fördela sallaten på fyra assietter. Lägg på gurka och champinjoner, fortsätt med paprikan och smula över osten. Toppa med bacon, strö över nötter och ringla på dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept