Baccalà fritto - friterad kabeljo

1,5 h
4
1,5 h
4

Du behöver

  • 700 g kabeljo (får ni inte tag i kabeljo köp torskrygg)

Frityrsmet

  • 1 ägg
  • 1 dl kallt sodavatten
  • 80 g mjöl
  • salt, efter behag

Fritering

  • 1 l olja

Gör så här

  1. Börja med frityrsmeten. Vispa ägget hårt, tillsätt salt och vatten. Häll i lite mjöl i taget och rör om tills smeten är slät. Låt vila i kylskåp 1 timme, eftersom det är viktigt att smeten är kall när du friterar.
  2. Grovhacka fisken, se till att inga ben finns kvar.
  3. Inför fritering ta ut smeten från kylen och vispa den i 1 minut.
  4. Blanda fisken och smeten i en skål, dosera med en stor matsked.
  5. Värm upp oljan, fritera fisken gyllenbrun och låt rinna av på papper. Servera fisken varm och salta och peppra efter behag.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept