Baby back ribs med kubanska bönor

4-5 h
4
Baby back ribs med kubanska bönor
Foto: TV4

Kryddiga baby back ribs som serveras med kubansk bönröra och jasminris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 juni 2016
Visa mer
4-5 h
4

Du behöver

  • 2 hela rader baby back ribs

Torrmarinad

  • 8 msk brunt socker
  • 3 msk salt
  • 1 msk chilipulver
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk lökpulver

Stekvätska (som sedan blir såsen/steksky )

  • 2,5 dl vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk worcestershiresås
  • 1 msk honung
  • 2 klyftor vitlök, hackade

Cuban black beans

  • 220 g torkade svarta bönor
  • 2 små gröna paprikor, hackade
  • 1,25 l vatten
  • 0,8 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftorvitlök, krossade
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • 1 lagerblad
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk vin
  • 2 msk olivolja, till avslutning

Tillbehör

  • jasminris
  • gul paprika

Gör så här

  1. Baby back ribs
    Sätt ugnen på 115 grader. Blanda alla ingredienser till torrmarinaden i en skål. Lägg varje rad av revbenen på aluminiumfolie med bensidan nedåt. Fördela torrmarinaden över revbenen och massera in den. Tillslut aluminiumfolien. Placera i kylskåp i minst en timme.
  2. Blanda alla ingredienser till stekvätskan i en skål eller kastrull och värm upp i mikrovågsugn eller i vanlig ugn. Öppna folien till revbenen, häll i stekvätskan och fördela jämnt i paketet. Stek i ugn i 2,5 timme.
  3. Bönor
    Tvätta bönorna och blötlägg dem i en stor kastrull tillsammans med den ena hackade gröna paprikan. Låt ligga tills de sväller. Koka dem sedan i 45 minuter.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i lök, den andra finhackade gröna paprikan och vitlök och tillaga tills de är mjuka. Tillsätt 1,25 dl bönor och mosa dem ordentligt. Häll sedan i lökmixen i pannan med bönor. Krydda och sjud i en timme. Tillsätt därefter vinäger och vin. Sjud ytterligare en timme under lock och tills blandningen fått en något fast konsistens. Tillsätt den sista olivoljan just före servering.
  5. Servera med lite gul paprika på toppen
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept