Baby back ribs med BBQ-sås

Baby back ribs med BBQ-sås
Foto: TV4

Helst ska det vara små kotlettspjäll till den här rätten, men det går bra att laga den av vilka tunna revbenspjäll som helst. Hittar du inte liquid smoke, ersätt med salt och peppar.

12 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg revben
  • liquid smoke
  • BBQ-sås:
  • 0,75 dl chilisås
  • 1,5 dl ketchup
  • 2 msk senap
  • 2 msk olja
  • 2 tsk brun farin
  • 2 msk liquid smoke essence
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. BBQ- sås: Rör ihop chilisås, ketchup, senap och olja till en jämn sås. Häll i farinsocker och liquidsmoke. Krydda med vitlökspulver, chilipulver, svartpeppar och kajennpeppar.
  2. Koka revbenen i vatten tillsammans med liquidsmoke i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175°. Lägg de kokta revbenen i en ugnssäker form. Pensla på BBQ-såsen. Stek i ca 10 minuter i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept