Avokadotartar med löjrom, gurka och rostade pinjenötter

Avokadotartar med löjrom, gurka och rostade pinjenötter
Foto: TV4

Avokadotartar med löjrom, gurka och rostade pinjenötter

Av: Marcus - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 m

Krämig förrätt med avokado och löjrom, passar perfekt till fest och buffé.

Dryckestips: Albert Schoech (2135)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 schalottenlök
  • 2 avokador
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 krm salt
  • 70 g gurka
  • 50 g pinjenötter
  • olivolja
  • 40 g löjrom
  • körvel, till dekoration

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna försiktigt i en het stekpanna. Låt nötterna svalna.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken. Fintärna avokadon och blanda med löken och citronjuicen. Smaka av med salt.
  3. Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ut innanmätet med en sked. Hacka gurkan fint och blanda den med olivolja och de rostade pinjenötterna.

Servering

  1. Forma och lägg ut avokadotartaren på en tallrik. Ringla gurk- och pinjenötsoljan runt tartaren. Toppa med löjrom och körvelkvistar.