Avokadosoppa med löjrom och rödlök

Avokadosoppa med löjrom och rödlök
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Avokadosoppa med löjrom och rödlök

6 ingredienser

Den här avokadosoppan blir mycket elegant med löjromsklicken i, och du mixar den snabbt och lätt. Har du inte mixer eller matberedare kan du i stället mosa avokadon med en gaffel. Det gör inget om soppan inte är alldeles slät. Den kan ätas varm eller kall.

Ingredienser

portioner
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 4 avokador, skalade och urkärnade
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 msk rödlök, finhackad
  • 50-100 g löjrom

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och mixa lite av den med avokadon. Blanda med resten av buljongen. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  2. Slå den heta buljongmixen i värmda tallrikar eller låt soppan kallna. Lägg i en klick löjrom och hackad rödlök. Servera genast.