Avokadosoppa med löjrom och rödlök

Avokadosoppa med löjrom och rödlök
Foto: TV4

Den här avokadosoppan blir mycket elegant med löjromsklicken i, och du mixar den snabbt och lätt. Har du inte mixer eller matberedare kan du i stället mosa avokadon med en gaffel. Det gör inget om soppan inte är alldeles slät. Den kan ätas varm eller kall.

20 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 4 avokador, skalade och urkärnade
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 msk finhackad rödlök
  • 50-100 g löjrom

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och mixa lite av den med avokadon. Blanda med resten av buljongen. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  2. Slå den heta buljongmixen i värmda tallrikar eller låt soppan kallna. Lägg i en klick löjrom och hackad rödlök. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept