Avokadomousse med örtsås

Avokadomousse med örtsås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 mogna avokado
  • 5 gelatinblad
  • 1 dl hönsbuljong
  • 0,5 citron, saft
  • 1,5 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar

Sås:

  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 1 msk chilisås
  • salt och peppar
  • tabasco
  • 2 msk vardera av finhackad persilja, körvel, dragon
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • Garnering:
  • förvällda strimlor av citron
  • persilja

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i vatten 5 min. Fiska upp dem och smält dem på låg värme.
  2. Mixa avokadoköttet. Rör ned citronsaften och gelatinet. Vispa grädden och smaka av med salt och peppar.
  3. Pensla små formar med lite olja. Fördela moussen i formarna, täck med plastfilm och ställ i kylen att stelna.
  4. Blanda såsen men spar hälften av rommen till garnering. Slå en såsspegel på tallrikar, vänd upp en mousse och garnera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept