Avokadokyckling

Avokadokyckling
Foto: TV4

Kyckling som tillagas i ugn behåller mycket smak och sköter sig nästan själv. Rätten går även att göra med hel kyckling i delar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-6 kycklingbröst
  • salt, peppar
  • vetemjöl
  • 3 schalottenlökar
  • 0,5 dl sherryvinäger
  • 3 klyftor vitlök, oskalade
  • 100 g smör
  • 1 stor avokad
  • kryddkrasse
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar och vänd den i mjöl. Bryn delarna med smör i en panna ca 10 minuter.
  2. Hacka löken och fräs den i en gryta. Lägg i kycklingen, slå på vinäger och lägg i vitlök. Täck grytan med bakpapper. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Ta upp kycklingen och koka ihop såsen till hälften. Ta grytan av värmen och rör ned smöret i små klickar. Täck kycklingen med skivad avokad, slå över såsen och strö på kryddkrasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept