Avokadofjäril

Avokadofjäril
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Avokadofjäril

7 ingredienser

Denna vackra förrätt var under många år Ulriksdals Wärdshus paradrätt. Skulle den inte finnas på matsedeln frågade gästerna efter den. Med en smula konstnärlig talang lagar du den lätt hemma och imponerar på dina middagsgäster.

Ingredienser

portioner
  • 5 msk löjrom
  • 2 avokador
  • 4 msk rödlök, finhackad
  • 1 dl gräddfil
  • 4 citroner, klyftor
  • 8 gräslöksstrån

Till servering:

  • 4 brödskivor, rostade

Gör så här

  1. Skala och hacka den röda löken fint. Ta fram 4 tallrikar. Forma löjrommen till fyra ägg och fördela på assietter.
  2. Dela avokadorna på längden. Ta bort kärnorna. Skala halvorna försiktigt. Skär varje halva tvärs över i mycket tunna skivor. Ta hälften av skivorna från varje halva och forma som en solfjäder och lägg på vardera sida av löjrommen.
  3. Lägg rödlöken nedanför löjromsägget och klicka gräddfil på vadera sidan om löken. Garnera med citronklyftorna och stick gräslöksstråna i löjrommen som spröt. Rosta brödet och servera separat.