Avokado med rökt fisk

Avokado med rökt fisk
Foto: TV4

Det här receptet, som kommer från Ghana, blir en god förrätt som du kan förbereda, röran av rökt fisk blir bara bättre av att stå till sig i kylen några timmar. Avokadorna delar man däremot i sista stund så att de inte hinner mörkna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g rökt fiskkött, rensat
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 msk mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm socker
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 msk pressad lime eller citron
  • 3 msk olivolja
  • 4 avokador

Gör så här

  1. Skala äggen och dela vitan från äggulan. Finhacka äggvitan.
  2. Mosa äggulan och rör i mjölk, salt, socker, chilipulver och lime eller citron. Rör i oljan, lite i taget, och blanda i fisken och äggvitan. Hit kan rätten förberedas.
  3. Dela avokadorna precis före servering och ta bort kärnorna. Lägg på en rejäl klick av fiskröran. Servera med limehalvor eller citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept